HollandseGids.nl, uitstapjes in Nederland

De leukste uitstapjes in Nederland

Home
Zuiderzeemuseum
Openluchtmuseum
Madurodam
Naturalis
Efteling

Madame Tussauds

Hellendoorn

Archeon

Dierenpark Amersfoort
Diergaarde Blijdorp
Burgers' Zoo

Maritiem Museum

Steden

Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht
Eindhoven
Maastricht
Den Bosch
Groningen
Leeuwarden
Arnhem
Apeldoorn
Zwolle
Middelburg
   

De mini kaart van Nederland

 

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en een van de belangrijkste internationale steden van Europa. De stad ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ. Amsterdam is geen residentie, omdat de Staten-Generaal en de regering in Den Haag gevestigd zijn. Amsterdam is een stad met een eigen sfeer, met de grootste historische binnenstad van Europa, maar tegelijkertijd is het een eigentijdse metropool. In de Gouden eeuw werd de beroemde grachtengordel gegraven. Machtige kooplieden lieten hier hun overvloedig versierde huizen bouwen, om hun rijkdom te demonstreren.

AmsterdamAmsterdamAmsterdam

Amsterdam noemt zich diamantstad. De diamantslijperijen zijn te bezichtigen. Men spreekt in het Amsterdams ook wel van Mokum (afgeleid van het Hebreeuwse woord voor 'stad', "makom") In de Amsterdamse haven komen per jaar duizenden zeeschepen aan met goederen. De Amsterdamse haven is via het Noordzeekanaal verbonden met de Noordzee. De Amsterdamse luchthaven Schiphol is een van de modernste ter wereld. De Amsterdamse effectenbeurs is het centrum voor een omvangrijke kapitaalmarkt. Amsterdam is een centrum van cultuur, dat zeer gevarieerd en van hoge kwaliteit is. Van de ongeveer 30 musea die Amsterdam rijk is zijn de bekendste het Rijksmuseum, het Stedelijk museum, het van Goghmuseum, het Amsterdams Historisch museum, het Rembrandthuis en het Tropenmuseum. Amsterdam is de stad die de meeste nationaliteiten ter wereld telt.

AmsterdamAmsterdamAmsterdam

Alle delen van de stad Amsterdam zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Ook staat Amsterdam erom bekend dat er goede faciliteiten zijn voor fietsers. Ook de omgeving van Amsterdam heeft veel te bieden. op nog geen half uur rijden zijn stadjes als Monnickendam, Edam, Marken en Volendam, molens aan de Zaanse schans, de Aalsmeerse bloemenveiling en in het voorjaar de bloemenpracht op de keukenhof.

AmsterdamAmsterdamAmsterdam

Een rondvaart door de grachten maken is de beste manier om kennis te maken met het meest karakteristieke deel van Amsterdam. Winkelen in Amsterdam is een bijzondere ervaring. Het meest bekende winkelgebied strekt zich uit tussen de Nieuwendijk, het Rembrandtplein en het Leidseplein. De Kalverstraat is de drukste winkelstraat van Nederland. Maar ook het Museumkwartier, Beethovenstraat, Spiegelgracht en Rokin zijn de moeite waard te bezoeken. In Oud-Zuid bevindt zich de P.C. Hooftstraat, bekend als een van de duurste winkelstraten van Nederland. Er zijn tientallen wereldmerken te vinden in de dure boutiques als Louis Vuitton, Cartier, Chanel en Gucci. Rond het Rembtandtplein,Leidseplein en Thorbeckeplein zijn vele cafe's, bars en discotheken.

AmsterdamAmsterdamAmsterdam

 
Copyright HollandseGids.nl 2024 All Rights Reserved