HollandseGids.nl, uitstapjes in Nederland

De leukste uitstapjes in Nederland

Home
Zuiderzeemuseum
Openluchtmuseum
Madurodam
Naturalis
Efteling

Madame Tussauds

Hellendoorn

Archeon

Dierenpark Amersfoort
Diergaarde Blijdorp
Burgers' Zoo

Maritiem Museum

Steden

Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht
Eindhoven
Maastricht
Den Bosch
Groningen
Leeuwarden
Arnhem
Apeldoorn
Zwolle
Middelburg
   

De mini kaart van Nederland

 

Rotterdam

Rotterdam is ontstaan in de 13e eeuw. De stad ontwikkelde zich tot de eerste havenstad van de wereld en tot de tweede stad van Nederland. In 1872, toen de Nieuwe Waterweg voltooid was, groeide de stad uit van kleine havenstad tot wereldhaven nummer 1. Rotterdam is een groene stad met met vele parken, er zijn interessante musea, vele galeries en gezellige buurten, het is ook een winkelstad met moderne overdekte winkecentra.

RotterdamRotterdam - ErasmusbrugRotterdam kubuswoningen

Voor toeristen heeft Rotterdam veel aantrekkelijke kanten. De haven van Rotterdam is al een bezienswaardigheid op zich. Dagelijks kan men per rondvaart of rondvlucht de wereldhaven bekijken. Ook de Euromast geeft met een hoogte van 185 meter een mooi panorama over de stad en haven. Dichtbij het centrum ligt Diergaarde Blijdorp. Midden in het centrum ligt het Maritiem Museum, dat de moeite waard is om te bekijken.

World Trade centrum RotterdamStads strand RotterdamWinkelen in Rotterdam

Tijdens de tweede Wereldoorlog, op 14 mei 1940 werd Rotterdam gebombardeerd door de Duitsers. Ongeveer 800 mensen werden hierbij gedood en meer dan 24.000 woningen werden, vooral door de brand die hierdoor ontstond, totaal vernield. Bijna het hele centrum van Rotterdam werd in de as gelegd. Na de oorlog begon de wederopbouw van Rotterdam, veel beschadigde gebouwen werden echter niet hersteld, maar gesloopt. Hierdoor heeft Rotterdam een zeer modere uitstraling, maar mist het wel, op enkele historische gebouwen na, zichtbare historie. Er was in Rotterdam dus veel ruimte voor nieuwbouw en hierdoor is Rotterdam, in tegenstelling tot veel andere oude Nederlandse steden, een moderne stad, met wolkenkrabbers en een echte skyline.

Rotterdam centrumRotterdam Maritiem museumRotterdam

 

 
Copyright HollandseGids.nl 2021 All Rights Reserved